Tiens kitajska tradicionalna modrost

Tiens in zdravje

Pokličite nas: 041 411 929

Tiens spirulina

Divja jezerska spirulina

Preparat vsebuje izvleček Arthrospire platensis - ki je ena izmed vrst spiruline. Med 55-70 odstotki Spirulinine sestave predstavljajo lahko prebavljive beljakovine (vključno z vsemi eksogenimi aminokislinami, katere telo ni sposobno samo sintetizirati in jih je zato potrebno v telo vnesti s hrano). Spirulina vsebuje tudi mnoge polisaharide (glukozamin, glikogen), enostavno prilagodljive makro in mikro elemente (železo, fosfor, kalij, kalcij, cink, selen, krom, baker), vitamine (B-vitamine, kot tudi vitamine C, D in E), nenasičene maščobne kisline (GLK- gama-linolna kislina), pigmente (vključno s karotenoidi, klorofilom, ksantofilom in fikocianinom). Znanstveno je bilo dokazano, da spirulina ne vsebuje strupenih zmesi, katere ostale cianobakterije vsebujejo.


Celične stene celic spiruline ne vsebujejo celuloze, zato se njena celotna vsebina zlahka absorbira (med 85 in 95%) - kar je mnogo bolj učinkovito kot pri živalskih in rastlinskih beljakovinah. 

tiens spirulina Slovenija

Uživanje spiruline koristi mnogim vitalnim funkcijam človeškega telesa:

- Modri pigment (fikocianin) prisoten v Arthrospiri platensis ojača sposobnost telesa pri nevtralizaciji prostih radikalov (odvečna količina prostih radikalov ošibi imunski sistem, pospeši procese staranja in ustvari ugodne pogoje za nastanek mnogih kroničnih bolezni), s podporo naravnemu obrambnemu mehanizmu telesa. Delovanje fikocianina je ojačano z drugimi naravnimi antioksidanti, katere spirulina vsebuje. Ti so med drugim beta-karoten in esencialne gama-linolne maščobne kisline (GLK).

- Poživi in izboljša splošno vzdržljivost telesa s povečanjem števila celic, ki proizvajajo protitelesa.

Pomaga uravnavati krvne maščobe. - Še ena sestavina prisotna v spirulini - klorofil - skrbi za zdravo in ustrezno peristaltiko

- Uživanje Spiruline pomaga ohranjati ustrezno telesno težo. Pospeši presnovo in ustavi kopičenje maščob.

- Ima protialergijske lastnosti - lajša simptome senenega nahoda.

- Pomaga pri proizvodnji krvnih celic v kostnem mozgu.

- Izboljša ravnovesje črevesne flore.

- Prispeva k lajšanju želodčno-črevesnih motenj.

- Kot vir lahko absorbiranega železa, preprečuje slabokrvnost in jo učinkovito zdravi.

- Izboljša obnavljanje kože in membranske sluznice.

- Ker je kemijska sestava citoplazme spiruline podobna človeški plazmi, je ta zlahka absorbirana v človeško tkivo, ter se zato uporablja v kozmetiki. Uporablja se v obliki mask, ob tem kožo obnavlja, jo naredi bolj čvrsto in ji daje mladosten videz.

- Zaradi njene bogate vsebine in hranilnih lastnosti je popoln prehranski dodatek za vegetarijance in vegane, starejše ljudi, tiste, ki okrevajo in posameznike s prehranskimi navadami, ki vsebujejo majhne količine beljakovi